Nomineer jouw favoriete culturele project, instelling, initiatief of kunstenaar voor de Eindhoven Cultuurprijs.

Cultuur Eindhoven reikt éénmaal per jaar de Eindhoven Cultuurprijs uit aan culturele instellingen, initiatieven of individuele makers voor hun verdiensten voor de stad. Het is mogelijk om jouw favoriet te nomineren in 2 verschillende categorieën: de Stimulerings- en Waarderingsprijs. De Waarderingsprijs wordt toegekend aan een maker/instelling met een aantoonbare staat van verdienste. Wil je een dergelijke partij aandragen, selecteer dan de Waarderingsprijs. Bestaat de partij die jij wilt nomineren korter dan vijf jaar en is deze een bijzondere belofte voor cultuur in Eindhoven? Dan moet je de desbetreffende partij nomineren voor de Stimuleringsprijs.

Wil jij graag een instelling, initiatief of maker nomineren? Doe dat dan via onderstaand formulier. Let op! er moet een motivatie ingevuld worden (tekst en/of beeld) anders wordt je nominatie niet meegenomen. Bij de selectie van de genomineerden kijkt de Cultuurraad naar de motivering.

Je hebt t/m zondag 11 juni de tijd om jouw favoriet te nomineren. De shortlist van genomineerden maken we in augustus bekend.

Click here for the english version.